Terug
5 tips om kaas “light” te eten
Je zoekt ideeën voor een licht, maar lekker aperitief dat appetijt opwekt? Een lunch die niet heel de namiddag op je maag ligt? Een romige, doch luchtige kaassaus? Het antwoord is geen science-fiction, het volstaat om inspiratie te putten uit volgende ideeën...
- Gebruik voor je dipsausjes bij het aperitief de smeerkaas Maredsous® Light. Hij is heerlijk en toch licht: 130 calorieën voor 100 ml. Ter vergelijking, cocktailsaus telt zowat 5 keer zo veel calorieën.
- Een hongertje ? Neem dan een pauze. Meng smeerkaas Maredsous® Light met een beetje melk en verse kruiden en dompel er rauwe groenten in om de snack nog meer de stempel ‘light’ te geven.
- Een voorgerecht dat tegelijk origineel en licht is: creer je eigen glaasje groenten! Snijd met een groenteschiller dunne sneetjes courgette, wortel of zelfs komkommer. Rol vervolgens enkele groenten in reepjes in deze sneetjes. Dien op met een klein, licht kaassausje!
- Niets zo lekker voor je pastaschotel, bij het vlees of de aardappelen als een kaassaus. Meng smeerkaas Maredsous® Light met een beetje melk, zet het op een zacht vuurtje en bekom een uitstekende en lichte kaassaus.
- Wil je een dessert zonder daarbij kaas over te slaan ? Denk aan het recept “Kaas-en-dessertsalade” met aardbeien en Maredsous® Fagotin Dubbelroom.
- Dit schitterend compromis ontdek je hier.