Terug
Geen hoofdschotel zonder saus!
In de professionele keukens is de bereiding van sauzen een voltijdse job ! De chef saucier waakt over de klonters, binding, kook en voorkomt dat het aanbrandt. Hier stellen we vijf tips voor om je saus te doen slagen als een pro.
- Om te voorkomen dat je saus uitdroogt, glijd je met een ijskoud klontje boter op een vork over de oppervlakte van de hete saus. De boter vormt een laagje dat je saus beschermt tot zijn degustatie.
- Je saus is te vloeibaar ? Geef hem daarom toch niet op! Voeg een soeplepel maïszetmeel toe die je vooraf mengt in een glas koud water. Gered!
- Kruidentuiltjes geven een heerlijke smaak aan sauzen, maar hebben de vervelende neiging om te verkruimelen tijdens de kook. Om alle stukjes moeiteloos eruit te vissen, steek je het kruidentuiltje best in een theebol. Die vind je in een oogopslag terug in je saus!
- Om je tomatensaus minder zuur te maken, strooi je een mespunt suiker of natriumbicarbonaat voor voeding in de kookpot.
- Varieer in pleziertjes, varieer in recepten dankzij de verschillende smeerkazen van Maredsous®. Er zijn verschillende smaken: zacht, pittig, light, ham, geit... Noch te dik, noch te vloeibaar, al je sauzen krijgen een romige textuur. De ideale en snelle oplossing voor een geïmproviseerd gerecht.