Wie kaas en salade wil combineren, kan moeilijk in de fout gaan. Maar sommige associaties kunnen de smaak van je favoriete kaas naar een hoger niveau tillen, met als resultaat: een harmonieuze dosis frisheid en culinair plezier.
Kaas-en-dessertsalade met aarbeien en Maredsous® Fagotin Dubbelroom
Appels en rozijnen in de winter of aardbeien in de zomer, zijn perfect te combineren met een Maredsous® Fagotin in een lekkere seizoenssalade.
Salade met gedroogde tomaatjes en Maredsous® Fagotin Dubbelroom
Wat dacht je van honing? Als combinatie met een vinaigrette zorgt hij voor een onweerstaanbare ‘zoet-hartig’ toets voor je salade met kaas.
Een Zuiderse Club sandwich met Maredsous® Geitenkaas
Salades zijn uiteraard niet te missen vanwege hun ‘passe-partout’ smaak. Batavia, Iceberg, eikenblad, bindsla… deze (uitgebreide) familie gaat goed samen met zachte en subtiele kazen zoals de Maredsous® Geitenkaas of Fagotin Dubbelroom.
Bourgondische boterham met Maredsous® Sensation, pickels, kerstomaat en krulsalade
Witloof (en ook bindsla, krulandijvie, andijvie…) kenmerken zich door een min of meer uitgesproken bittere smaak. Zij vergezellen bij voorkeur kazen met een sterk karakter, zoals Maredsous® Sensation of Caractère.
Lichte lunch met Fagotin en een tapenade van paprika en walnoten
Veldsla, rucula, waterkers, postelein: dit groen heeft een gevarieerde smaak en gaat samen met zowel harde kazen als meer smeuïge kazen zoals Maredsous® Fagotin Light.