
Terug
Wie kaas en salade wil combineren, kan moeilijk in de fout gaan. Maar sommige associaties kunnen de smaak van je favoriete kaas naar een hoger niveau tillen, met als resultaat: een harmonieuze dosis frisheid en culinair plezier.
Kaas-en-dessertsalade met aarbeien en Maredsous® Fagotin Dubbelroom
Appels en rozijnen in de winter of aardbeien in de zomer, zijn perfect te combineren met een Maredsous® Fagotin in een lekkere seizoenssalade.
Salade met gedroogde tomaatjes en Maredsous® Fagotin Dubbelroom
Wat dacht je van honing? Als combinatie met een vinaigrette zorgt hij voor een onweerstaanbare ‘zoet-hartig’ toets voor je salade met kaas.
Een Zuiderse Club sandwich met Maredsous® Geitenkaas
Salades zijn uiteraard niet te missen vanwege hun ‘passe-partout’ smaak. Batavia, Iceberg, eikenblad, bindsla… deze (uitgebreide) familie gaat goed samen met zachte en subtiele kazen zoals de Maredsous® Geitenkaas of Fagotin Dubbelroom.
Bourgondische boterham met Maredsous® Sensation, pickels, kerstomaat en krulsalade
Witloof (en ook bindsla, krulandijvie, andijvie…) kenmerken zich door een min of meer uitgesproken bittere smaak. Zij vergezellen bij voorkeur kazen met een sterk karakter, zoals Maredsous® Sensation of Caractère.
Lichte lunch met Fagotin en een tapenade van paprika en walnoten
Veldsla, rucula, waterkers, postelein: dit groen heeft een gevarieerde smaak en gaat samen met zowel harde kazen als meer smeuïge kazen zoals Maredsous® Fagotin Light.