Terug
Quiche met groene asperges, Ardense ham en Maredsous® Hamsmaak
Ingrédiënten
Voor 4 personen:
- 200 g Maredsous® Hamsmaak (of Dubbelroom)
- 400 g groene asperges
- 100 g Ardense ham in dunne sneetjes
- 4 eieren
- 1 vel bladerdeeg
- 1 dl volle melk
- Peper
- Zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Snij een stukje van de onderkant van de asperges af (je hoeft ze niet te schillen) en stop ze in een grote pot kokend water. Laat 4 tot 6 minuten koken zodra het water begint te borrelen, afhankelijk van de grootte. De asperges moeten 'al dente' blijven. Laat ze voorzichtig uitlekken en dompel ze onmiddellijk onder in ijskoud water.
- Smelt de Maredsous® Hamsmaak zachtjes in een pan, samen met de helft van de melk. Neem meteen van het vuur en giet er de rest van de melk bij. Doe er ook de eieren, peper en zout bij. Goed mengen.
- Leg het bladerdeeg in een beboterde taartvorm. Giet er wat Maredsous®-crème over en leg de helft van de goed uitgelekte asperges erop. Bestrooi met de helft van de in kleine stukjes gescheurde ham. Schik de resterende asperges erop, dwars op de eerste laag. Lepel er de overgebleven crème over en leg er her en der kleine reepjes ham op.
- Bak 25 minuten in de oven. Serveer warm of lauw, met een slaatje.
Tip
Zorg ervoor dat het mengsel melk-Maredsous® niet te heet is wanneer je de eieren toevoegt. Anders kunnen ze stollen.