Terug
Salade van Maredsous® Fagotin en gebraden pompoen
Ingrediënten
Voor 4 personen:
- 1 Maredsous® Fagotin Traditie
- 550 g pompoen
- 2 gekookte rode bieten
- 8 grote dadels
- 4 handjes vol mesclun salade
- 4 soeplepels pompoenzaad
- 7 soeplepels olijfolie
- 2 soeplepels lopende honing
- 2 soeplepels Xerès azijn (of rode wijnazijn)
- 1 koffielepel mosterd met mosterdzaadjes
- zout en peper
Bereiding
- Voorverwarm de oven op 180 °C.
- Ontpit en snij de pompoen in sneetjes (niet te dik), schik ze op de ovenplaat en bedek met bakpapier. Vrijf ze in met 2 soeplepels olijfolie en kruid met zout en peper. Bak gedurende 15min in de oven, voeg de pompoenpitten toe en bak verder gedurende 5 min.
- Bereid tijdens de baktijd de vinaigrette : meng de azijn met de honing en kruid met zout en peper. Meng daarna met de mosterd en de 5 soeplepels olijfolie.
- Snij de rode biet in sneetjes, ontpit de dadels en snij ze in stukjes. Snij de Fagotin kaas in sneetjes.
- Presenteer alle ingrediënten op een groot bord en serveer met brood. De vinaigrette kan je apart serveren.
Tip : De baktijd van verschillende pompoensoorten kan wat variëren ; verifiëer dus of de pompoen gaar is door er met een vork in te prikken.
.