
 
	    
        
        
            
        
		
		
        
        
        
        
            
        
    
	
	 
	
		
		
		
								
						
				Terug
		Kroketten met Maredsous® Emmental Grand Cru en Maredsous® Traditie
						Ingrediënten
Voor 4 personen:
	- Voor het deeg:
	
	
 
	- Voor het paneren:
	
		- Meel
 
		- 6 eiwitten
 
		- 2 eetlepels olie
 
		- 1/2 kopje water
 
		- Paneermeel
 
	
	 
Bereiding
	- Was en snijd groenten.
 
	- Rooster de knoflook en de laurierblaadjes in een pan met een beetje olie.
 
	- Voeg de groenten toe, bedek en roer vaak.
 
	- Voeg wat zout, peper en tijm.
 
	- Garneer met de porties van Maredsous® en laat het een beetje smelten.
 
	- Eet smakelijk!
 
	- Meng de eierdooiers en de room in een grote kom.
 
	- Smelt de boter en voeg bloem toe in een pan op een middelhoog vuur.
 
	- Laat het geheel enkele minuten zachtjes garen.
 
	- Voeg dan geleidelijk de volle melk toe zonder stoppen en meng tot een dikke bechamelsaus, net als een puree.
 
	- Meng de 2 andere kazen in de massa met een spatel. Haal het geheel van het vuur en voeg het eimengsel toe.
 
	- Doe het deeg in een grote kom en laat het afkoelen gedurende 2 uur in de koelkast. Vorm de kroketten met een ijsjesschepper.
 
	- Meng het wit van het ei met de olie en ½ glas water en voeg een snuifje zout en peper toe.
 
	- Doe vervolgens wat bloem op een apart bord, het wit van het ei in een ander bord en het paneermeel in een derde bord.
 
	- Rol de kroket in elk bord in deze volgorde en herhaal deze bewerking.
 
	- De kroketten kunnen dan worden bevroren.
 
	- Frituur de kroketten op 180 ° en dien op.
 
	- Eet smakelijk!