Terug
Aprilvis-Croque met sneetjes Maredsous® Traditie
Ingrediënten
Voor 4 personen:
- 5 sneetjes Maredsous® Traditie
- 40g van de blok Maredsous® Traditie
- 10 bruine toast-broodjes
- 1 blikje tonijn natuur (153 g, netto gewicht zonder nat)
- 50 g ontpitte groene olijven
- 6 geconfijte tomaatjes op olie (netto gewicht ong. 45 g)
- Deco : 1 of 2 sneetjes Maredsous® Traditie, mini komkommer, kerstomaatjes, zwarte olijven, bieslook, etc.
Bereiding
- Rasp 40g Maredsous® Traditie met de grove kant van de rasp en leg opzij.
- Haal de tonijn uit blik (vocht goed afgieten) en maal fijn. Snij de geconfijte tomaten en de olijven in grove stukjes en meng onder de tonijn.
- Laat de sneetjes lichtjes baden in met de olie van de tomaten. Draai 5 sneetjes om en smeer het tonijnmengsel erop. Bedek ze met de sneetjes Maredsous® Traditie en sluit de croque met de 5 andere sneetjes.
- Bak de croques op een zacht vuurtje in de pan. Draai ze om en bedek dan 1 croque met de geraspte Maredsous® en bak verder.
- Snij gedurende de baktijd de ingrediënten voor de decoratie.
- Snij de croque met de geraspte kaas in 4 driehoekjes. Plaats ze als staart aan de 4 andere croques. Decoreer met de ingrediënten zoals aagegeven op de foto… of volgens je eigen creatief ideetje !
- Laat het smaken, met een salade.
Tip: Je kan de tonijn vervangen door een sneetje gerookte zalm en verse tomaat.
.