Terug
Tartiflette van Maredsous® Traditie, bier en groenten
Ingrediënten
Voor 4 personen:
- 400 g van de blok Maredsous® Traditie (2 dikke sneden)
- 300 g gerookte spekjes
- 750 g vastkokende aardappelen
- 1 courgette
- 2 prei stengels (enkel het witte gedeelte)
- 2 ajuinen
- 20 cl Maredsous® blond bier
- 15 cl room
- 1 soeplepel olijfolie
- peper
Bereiding
- Kook de aardappelen met schil, en zorg dat ze niet uiteen vallen.
- Voorverwarm de oven op 180 °C.
- Bak de spekjes op in een grote koekenpan met olie.
- Snij intussen de ajuinen en het wit van prei fijn. Snij de courgette over z’n gehele lengte in 4 en daarna in blokjes.
- Haal de spekjes uit de pan met behulp van een schuimlepel en bak nu de groenten in diezelfde pan op een zacht vurtje.
- Wanneer al het sap verdampt is, voeg je terug de spekjes toe én het Maredsous® bier. Laat gedurende 1 min op een hoog vuur bakken en haal de pan dan van het vuur.
- Voeg de room en de aardappelen in schijfjes toe en kruid met peper.
- Giet het geheel in een ovenschotel en leg de 4 dikke sneden Maredsous® Traditie erop. Laat goudbruin worden in de oven (+/-20min)
- Serveer warm, met een salade.
Tip : Je kan het bier vervangen door droge witte wijn, voor een toegankelijkere smaak.
.